De ultieme gids voor het kopen van een zakelijke printer

Op kantoor wordt veel geprint. Als dat bij u ook het geval is, is het verstandig om een echte zakelijke printer te kopen. Een die de capaciteit aankan en die geen storingen of problemen heeft. Echter zijn er heel veel verschillende printers en is het erg moeilijk om de juiste zakelijke printer voor uw bedrijf te vinden. Want waar moet u op letten? Na het lezen van deze ultieme gids is het kopen van de juiste zakelijke printer voor uw bedrijf een fluitje van een cent.

Het kiezen van een zakelijke printer

Welke zakelijke printer u moet kiezen, is dus afhankelijk van heel veel factoren. Om het makkelijker te maken, hebben we hiervoor een handige flowchart gemaakt. 

Bekijk hier onze zwart/wit printers!

Print u vooral voor intern gebruik?

Dit is de eerste vraag die belangrijk is in het proces van het kiezen van een zakelijke printer. Wanneer u alleen documenten voor intern gebruik print, is het vaak niet nodig om in kleur te printen. Het gaat er dan meestal om dat iedereen een uitdraai van de punten van de vergadering heeft, of dat bepaalde rapporten intern makkelijker besproken kunnen worden als iedereen het hardcopy voor zich heeft. Kleur is hier vaak niet van belang en wanneer dit het geval is, kunt u dus ook beter kiezen voor een zwart-wit printer. Wanneer u ook veel voor extern gebruik print, zoals rapporten die naar klanten toe moeten en kleur in deze bestanden ook een essentiële en belangrijke rol heeft, is het verstandig om natuurlijk wel voor een kleurenprinter te kiezen.

Print u voornamelijk standaard documenten?

Wanneer u voornamelijk standaard documenten op A4 formaat print, is het natuurlijk voor de hand liggend om enkel een A4 printer aan te schaffen. Wanneer u toch regelmatig op groter formaat print en dit ook echt van essentieel belang is, kiest u voor een A3 printer.

M855-family-300x260 (1)

Wilt u ook kunnen scannen en kopiëren met uw printer?

Wanneer er in het bedrijf ook veel gescand en gekopieerd wordt, is het natuurlijk net zo makkelijk om dit met één apparaat te doen. Dit is goedkoper en neemt natuurlijk minder ruimte in. Wanneer er op kantoor niet gescand of gekopieerd wordt, is dit natuurlijk niet nodig en kunt u geld besparen door een printer te kopen die enkel kan printen.

Keuzes combineren

Door de flowchart te volgen, kunt u uw keuzes combineren. Wanneer u voornamelijk print voor intern gebruik, enkel op een standaard formaat print en ook niet hoeft te scannen en te kopiëren, kiest u voor een A4 zwart-wit-printer. Wanneer u in dit geval wel graag wilt kunnen kopiëren en scannen, kiest u dus voor een A4 all-in-one printer. Print u voornamelijk intern en is kleur dus niet van belang, maar wilt u wel graag op A3 formaat printen, dan kiest u voor een A3 zwart-wit all-in-one printer.

Print u voornamelijk voor klanten en partners, dan is het belangrijk dat het document er mooi uitziet en moet er dus in kleur geprint worden. Wanneer het niet van belang is om ook te kopiëren en te scannen, kiest u voor een kleuren A4 printer. Is dat wel het geval, dan gaat u natuurlijk voor de kleuren A4 all-in-one printer. Deze keuze is natuurlijk hetzelfde wanneer u ook op andere formaten wilt printen dan op A4 formaat, en kunt u kiezen tussen kleuren A3 printers of kleuren A3 all-in-one printers.

Een goedkope zakelijke printer kopen: kies voor refurbished

Natuurlijk wilt u niet te veel geld kwijt zijn wanneer u een zakelijke printer gaat kopen. Wanneer u graag een all-in-one printer wilt hebben, die ook nog eens van goede kwaliteit is en de capaciteit van uw kantoor aankan zonder storingen te geven, komt u al snel op hoge bedragen uit. Niet bij Refurbished Printer, want bij ons vindt u refurbished HP printers.

Onze refurbished printers worden altijd inclusief garantie geleverd omdat ze volledig zijn nagekeken, gereinigd en waar nodig voorzien zijn van nieuwe onderdelen. U heeft dan een printer die aanvoelt als een volledig nieuwe, maar dan 50% tot 90% goedkoper dan de oorspronkelijke nieuwprijs!

Waar moet u nog meer op letten bij het kopen van een zakelijke printer?

Wanneer u een zakelijke printer gaat kopen, moet u natuurlijk op veel meer dingen letten dan alleen het soort printer. We zetten voor u op een rijtje waar u op moet letten bij het kopen van een zakelijke printer.

  • Snelheid. Wordt er heel veel geprint op kantoor, dan is het natuurlijk belangrijk dat uw printer een beetje snel is! Het is daarnaast ook belangrijk dat de printer niet alleen snel is, maar daarbij ook nauwkeurig print. Een laserprinter kan vaak tot 100 pagina’s per minuut halen. U vindt dit vaak terug met de afkortingen PPM (Pages Per Minute) en IPM (Images Per Minute). Wanneer snelheid belangrijk is voor uw bedrijf, is het slim om hier ook op te letten wanneer u een zakelijke printer gaat kopen.
  • Intern geheugen. Ook printers hebben een intern geheugen: RAM. Dit wordt gebruikt om printopdrachten op te slaan en hiervoor een buffer op te bouwen. Heeft u een groot bedrijf en komt het vaak voor dat medewerkers tegelijk printen of dat er grote printopdrachten uitgevoerd worden, dan is het belangrijk dat er een goed intern geheugen is. Wanneer de printopdrachten groter zijn dan het RAM geheugen, kan er een storing ontstaan. Extra tip: sommige printers hebben een eigen harde schijf, waarop alles wordt opgeslagen wat ooit geprint, gekopieerd en gescand is in uw bedrijf. Wanneer u de printer wegdoet, is het dus belangrijk dat u de harde schijf leeghaalt of verwijdert.
  • De grootte. Gaat u voor een A3 all-in-one printer, dan heeft u heel wat ruimte nodig om deze printer te plaatsen. Dat is handig wanneer een groot bedrijf er gebruik van moet maken, maar wanneer de printer vooral is voor een klein groepje medewerkers, kunt u beter voor een bureaumodel kiezen.
  • De mogelijkheid tot dubbelzijdig printen. Het is ook belangrijk om te weten of een printer dubbelzijdig kan printen. Dit levert namelijk een papierbesparing van wel 50% op!
  • Omgang met papiersoorten. Wanneer u gewoon op kopieerpapier print, zijn er geen problemen. Wanneer u ook op ander papier moet printen, zoals zwaar papier van hoge kwaliteit of fotopapier, moet eerst gekeken worden of dat mogelijk is bij de zakelijke printer die u wilt kopen!
  • Printen via wifi. Heeft u bijvoorbeeld flexplekken op kantoor en werken medewerkers met een laptop, dan is het wel zo makkelijk als ze overal vandaan kunnen printen. Wanneer dat het geval is, is het belangrijk om erop te letten dat u een netwerkprinter koopt of een printer die op wifi werkt.

Wat er nog meer komt kijken bij het kopen van een zakelijke printer

Met alleen een printer bent u er natuurlijk nog niet. Er zijn nog veel meer zaken die erbij horen en die u nodig hebt om de printer goed te laten werken. Het allerbelangrijkste zijn natuurlijk de toner cartridges die u altijd op voorraad moet hebben, zodat u nooit zonder inkt komt te zitten. Mocht er daarnaast iets kapot gaan aan uw printer, dan kunt u bij ons altijd terecht voor verschillende printeronderdelen en -accessoires.

Chat openen
Hulp nodig?
(Dit nummer wordt NIET opgenomen - Enkel voor bedrijven B2B)
stel uw zakelijke vraag via whatsapp!
Voor technische ondersteuning graag bellen naar 088-0016432