Het verschil tussen inktcartridges en toner cartridges

Voor veel mensen zijn printers gewoon printers, die het vooral goed moeten doen! Toch zijn er vaak nog problemen met printers, bijvoorbeeld als het resultaat niet is zoals het moet zijn. Misschien moet u wel gewoon de cartridge of toner cartridge vervangen. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen inktcartridges en toner cartridges? Dat leggen we u in dit artikel uit.

Wat zijn inktcartridges?

Inktcartridges worden gebruikt in inkjetprinters. Deze bevatten vloeibare inkt, meestal opgenomen in een spons. Wanneer er een document afgedrukt moet worden, geeft de printkop inkt af op het papier. Cartridges zijn er in zwart en in drie kleurpatronen waarmee elke kleur gemaakt kan worden. In de cartridge zit een chip die met de printer communiceert. Cartridges kunnen nagevuld worden met een speciale navul-kit. Dit is vaak redelijk prijzig, waardoor het vaak beter is om nieuwe cartridges te kopen.

Bekijk hier onze kleuren laserprinters!

Wat zijn toner cartridges?

Toner cartridges worden gebruikt in laserprinters. Hier zit, in tegenstelling tot normale cartridges, geen inkt in, maar poeder dat magnetisch opgeladen kan worden. Wanneer er geprint moet worden, prikt de afbeeldingsdrum kleine deeltjes op het papier volgens de printopdracht. Vervolgens brandt de laser deze deeltjes op de pagina. Het is mogelijk om toner cartridges bij te vullen, maar dit is eigenlijk nog lastiger dan bij inktcartridges. De meeste mensen kopen dan ook gewoon nieuwe toner cartridges wanneer de oude op zijn.

Wat is het verschil tussen inktcartridges en toner cartridges?

Wat is nu dan precies het verschil tussen deze twee soorten cartridges? Naast dat ze in andere soorten printers gebruikt worden, is het grootste verschil ook de levensduur. Gemiddeld kan een inktcartridge ongeveer 500 pagina’s printen, terwijl een toner cartridge gemiddeld zo’n 2000 pagina’s kan printen. Ook kunnen inktcartridges slechter gaan functioneren wanneer deze niet vaak genoeg gebruikt wordt. Ze kunnen dan namelijk uitdrogen of verstopt raken waardoor het essentieel is om ze regelmatig te gebruiken. Toner cartridges zijn echter wel een stuk duurder. Heeft u een oude printer maar wilt u toch graag toner cartridges gebruiken, dan is het eerder aan te raden om een laserprinter aan te schaffen omdat toner cartridges voor oude inkjetprinters vaak erg duur zijn.

2000598492

Waar kan ik cartridges kopen?

Wanneer u op zoek bent naar nieuwe tonercartridges, kunt u uitstekend bij Refurbished Printer terecht. U vindt bij ons namelijk alles wat u nodig hebt voor uw printer. Niet alleen cartridges, maar ook afbeeldingsdrums, fusers, transfer belts en andere onderdelen.

Chat openen
Hulp nodig?
(Dit nummer wordt NIET opgenomen - Enkel voor bedrijven B2B)
stel uw zakelijke vraag via whatsapp!
Voor technische ondersteuning graag bellen naar 088-0016432