Hoe werkt printen via wifi?

De meeste printers zijn tegenwoordig uitgerust met wifi. Dit zorgt ervoor dat u vanaf bijna ieder apparaat, dat ook met wifi verbonden is, kunt printen. Toch maken veel bedrijven en particulieren nog geen gebruik van deze functie, omdat ze niet goed weten hoe het werkt en hoe ze het moeten installeren. Gelukkig is dat helemaal niet zo moeilijk. Wij leggen graag uit hoe het printen met een wifi printer werkt.

Bekijk hier onze zwart/wit printers!

Printen via het bedrijfsnetwerk

Er zijn verschillende manieren om te kunnen printen via wifi. Hoe het printen via wifi precies werkt met een bedrijfsnetwerk, leggen we graag uit. Om te printen via het bedrijfsnetwerk, moet er een netwerkprinter worden aangesloten. Printen via het bedrijfsnetwerk is voor veel bedrijven de meest logische en beste optie omdat het erg veilig is; om te kunnen printen moet een gebruiker toegang hebben tot het bedrijfsnetwerk en ingelogd zijn. Dit zorgt ervoor dat anderen niet bij de bestanden kunnen en ook niet kunnen printen via dit netwerk. Hiervoor moet op uw apparaten de printer gevonden worden, wat u per apparaat kunt instellen. Gaat u bijvoorbeeld een HP printer, Canon printer of Brother printer installeren, dan zult u merken dat de installatieprocedure per apparaat verschilt. Gelukkig is dit met onze kleurenlaserprinters zo geregeld. Op het werk loopt vast iemand rond die daar handig in is en dit kan regelen!

Printen via WiFi Direct

Heeft uw organisatie geen bedrijfsnetwerk of wilt u graag thuis ook kunnen printen via wifi? Dan kunt u een rechtstreekse, draadloze verbinding maken tussen uw apparaat en uw printer met een wifiprinter. Hiervoor moet u een printer hebben met WiFi Direct. Hiermee kan namelijk een verbinding gemaakt worden zonder dat het apparaat gebruik moet maken van een bepaald netwerk en kunt u de printer toevoegen via uw mac of androidsysteem. Wanneer u uw wifiprinter gaat installeren en aansluiten op een netwerk, zijn er een aantal stappen die u dient te doorlopen. Voor ieder printermerk is dit anders. Wanneer u een HP printer gaat installeren en toevoegen via wifi voor Windows 10 zal dit namelijk anders gaan dan wanneer u een wifiprinter wilt installeren op een iPad. Hoe werkt wifi printen op deze manier? Een printer met WiFi Direct maakt een eigen, ad hoc netwerk aan waardoor de verbinding tussen beide apparaten direct tot stand komt. In principe zou u deze werking kunnen vergelijken met Bluetooth, maar dit werkt een stuk sneller! Een printer aansluiten op een pc of laptop met of zonder kabel wordt hierdoor een stuk gemakkelijker!

shopping-e1630491643552-499x500-1

Veilig printen via wifi

Als u ervoor kiest om te printen met een wifi printer, dan is het wel belangrijk dat u kiest voor een veilige verbinding. Wilt u bijvoorbeeld uw HP printer aansluiten op wifi of een andere netwerkprinter toevoegen, dan is belangrijk dat de verbinding veilig is. U wil natuurlijk niet dat iedereen zomaar via uw WiFi verbinding kan maken met uw printers. Daarom zijn de meeste wifi printers ook voorzien van Wi-Fi Protected Setup en WPA2. Zo kunnen ongeautoriseerde verbindingen tegengehouden worden. Deze printers kunnen vaak niet alleen via Wi-Fi gekoppeld worden, maar ook via pincodes, NFC of QR-codes.

Chat openen
Hulp nodig?
(Dit nummer wordt NIET opgenomen - Enkel voor bedrijven B2B)
stel uw zakelijke vraag via whatsapp!
Voor technische ondersteuning graag bellen naar 088-0016432