Milieuvriendelijk ondernemen: duurzaam printen

Maatschappelijk en milieuvriendelijk ondernemen is voor steeds meer bedrijven erg belangrijk. Zo laat men aan klanten en partners zien dat het niet alleen maar om winstmaken draait, maar de wereld waarin we leven ook belangrijk is. Er zijn verschillende manieren waarop u in uw bedrijf ook milieuvriendelijker kunt ondernemen en een daarvan is duurzaam printen. We geven u graag een aantal tips over hoe u duurzamer kunt printen.

Wees bewust over hoeveel u print

U kent ze wel, mailtjes waaronder staat “denk aan het milieu, print mij niet”. Door dit regeltje aan uw mails toe te voegen, maakt u de ontvanger ervan bewust dat het niet altijd nodig is om mails te printen. Maar bedenkt u zich vooral ook zelf, elke keer als u iets wil printen, of het wel echt noodzakelijk is. Moet u bijvoorbeeld vaak iets printen voor een vergadering? Datzelfde document kunt u vaak ook op een scherm laten zien. Dat scheelt papier en inkt en iedereen kan het meteen goed zien!

Bekijk hier onze zwart/wit printers!

Stel uw printer op de juiste manier in

Natuurlijk kunt u het niet altijd voorkomen dat u moet printen en is dat soms nu eenmaal nodig. Als u dan gaat printen, dan kunt u dit duurzamer doen door bijvoorbeeld dubbelzijdig te printen. Wanneer een printer voorzien is van een duplex module gaat dit automatisch. Dit is uiteraard een handige, kostenbesparende en milieuvriendelijke optie. Indien een printer niet voorzien is van een duplex module kunt u het geprinte vel ook handmatig andersom in de papierbak leggen zodat u ook op de andere zijde van het vel kunt printen. Zo bespaart u veel papier! Moet u wat printen voor intern gebruik, dan kunt u om inkt te besparen ervoor kiezen om gebruik te maken van de “draft mode”. Ook printen in grijstinten bespaart inkt. En u zou het misschien niet verwachten, maar zelfs het kiezen van het juiste lettertype kan verschil maken in de hoeveelheid inkt die u verbruikt. Kies bijvoorbeeld voor het lettertype Garamond of Courier als u graag minder inkt wil verbruiken.

Kies de juiste printer

Wat natuurlijk ook erg belangrijk is, is het kiezen van de juiste printer voor uw gebruik. Wat zijn uw wensen en eisen, en waarvoor heeft u de printer nodig? Print u voornamelijk documenten met enkel tekst of cijfers, en is kleur hierin niet noodzakelijk? Kies dan voor een zwart wit laserprinter. Kies daarnaast ook voor een kleurenprinter!

1351624929_multifunctionals-hp-780dn-j7z09ab19

Maak afspraken over het gebruik van de printer

Op kantoor denken mensen vaak dat ze zomaar alles kunnen printen. Veel mensen printen ook privé documenten uit op het werk, terwijl dit natuurlijk niet de bedoeling is. Door duidelijke afspraken over het gebruik van de printer te maken, kunt u dit soort gedrag voorkomen. Ook kunt u bijvoorbeeld afspreken dat alleen zeer belangrijke documenten nog geprint worden, en dat er voor intern gebruik zo min mogelijk geprint wordt.

Recycle!

Wie aan duurzaamheid denkt, denkt aan recycling. Ook op het gebied van printers en inkt kunt u recyclen! Zijn uw toners of cartridges leeg? Dan kunt u deze gewoon inleveren op bepaalde punten, waar deze gerecycled worden. Ook printers kunnen gerecycled worden. Refurbished Printer is daar een perfect voorbeeld van; bij ons vindt u namelijk alleen maar refurbished HP printers. Dit zijn printers die al gebruikt zijn, maar volledig gerestaureerd zijn en weer als nieuw functioneren. Bovendien kunt u uw oude printer inruilen wanneer u bij ons een nieuwe aanschaft. Deze halen wij dan kosteloos voor u op. Ideaal en maatschappelijk verantwoord dus!

Chat openen
Hulp nodig?
(Dit nummer wordt NIET opgenomen - Enkel voor bedrijven B2B)
stel uw zakelijke vraag via whatsapp!
Voor technische ondersteuning graag bellen naar 088-0016432