Welke printer moet ik kiezen?

Wanneer u een nieuwe printer op kantoor nodig heeft, zijn er natuurlijk heel wat opties. Zeker wanneer u niet zo veel verstand heeft van printers, kan het lastig zijn om door de bomen het bos nog te zien en te weten welke printer voor uw kantoor nu het beste is. In dit artikel vertellen wij u meer over het kiezen van de juiste printer voor uw bedrijf. Zo kunt u een weloverwogen keuze maken en daar heeft u natuurlijk nog lang profijt van.

Kies voor kleur – of niet

Is het voor uw bedrijf belangrijk om in kleur te kunnen printen of niet? Dat is een van de belangrijkste vragen die u moet stellen wanneer u een printer gaat kiezen. Misschien is het antwoord op deze vraag voor u “ja”, omdat er in uw documenten vaak kleur zit. Maar is deze kleur essentieel voor het bestand? Als dit niet zo is en er bijvoorbeeld voornamelijk voor interne doeleinden geprint wordt, dan kunt u het beste kiezen voor een zwart-wit printer. Zo heeft u geen extra kosten doordat u geen onnodige cartridges of toners hoeft te kopen. Is kleur wel erg belangrijk voor uw documenten, bijvoorbeeld omdat er veel rapportages gemaakt worden die naar klanten moeten, dan kunt u natuurlijk beter kiezen voor een kleurenprinter.

Bekijk hier onze zwart/wit printers!

Wat moet de printer allemaal kunnen?

Wanneer u besloten heeft of u een zwart-wit printer of kleurenprinter nodig heeft, zijn er nog wat keuzes te maken. Bedenk eens of u altijd op A4 print, of dat er ook wel eens op A3 of zelfs groter geprint wordt. Wanneer er alleen op A4 geprint wordt, kunt u natuurlijk, afhankelijk van uw kleurkeuze, kiezen voor een zwart-wit A4 printer of een kleuren A4 printer. Maar wanneer er vaak op groot formaat geprint wordt, kunt u natuurlijk beter kiezen voor een kleuren A3 printer. Bedenk u daarbij wel hoe vaak dit het geval is. Als dit namelijk zelden is, is het waarschijnlijk goedkoper om dit eens in de zoveel tijd te laten drukken bij een drukker, dan om een A3 printer aan te schaffen. Daarnaast is er nog verschil of de printer alleen moet kunnen printen, of ook moet kunnen scannen en kopiëren. Voor de meeste kantoren is het namelijk ideaal om een all-in-one printer te hebben. In plaats van drie apparaten, heeft u dan namelijk maar één apparaat staan. Zo bespaart u natuurlijk op de kosten voor stroom, en het bespaart ruimte. Kortom, het is gewoon efficiënter!

2000838830-500x500

Algemeen printeradvies

Daarnaast hebben we nog wat algemene tips voor als u een nieuwe printer gaat kopen en niet weet welke u moet kiezen. We helpen u namelijk graag aan de juiste printer! Wanneer u niet weet welke printer u moet kiezen, kunt u ook nog rekening houden met deze tips:

  • Voor zakelijk gebruik kunt u het beste kiezen voor een laserprinter. Deze printen uw documenten razendsnel en zijn vrijwel meteen droog; ideaal dus.
  • Ga niet voor een superdure nieuwe printer. Bij Refurbished Printer vindt u bijvoorbeeld refurbished HP printers van uitstekende kwaliteit, waarmee u tussen de 50% en 90% op de aanschafkosten bespaart, terwijl deze printers nog zeer lang mee kunnen.
  • Over het algemeen geldt: hoe hoger de nieuwprijs van een printer hoe goedkoper de afdrukken. Omdat een refurbished professionele printer veelal 50% tot wel 90% goedkoper is dan de oorspronkelijke nieuwprijs, zijn de afdrukkosten dus bijna altijd voordeliger dan van een vergelijkbaar geprijsde nieuwe printer! Dit kan ook zomaar 25% tot wel 75% schelen.
  • De levensduur van een professionele(re) printer is over het algemeen veel langer dan van een goedkope(re) printer. Tevens kunnen bij een professionele(re) printer vele onderdelen (vaak ook nog gebruikt) vervangen worden. Van een goedkope InktJet maar ook laserprinter zijn veelal geen losse onderdelen te verkrijgen mocht er wat kapot gaan. Het is dan ook vaak een wegwerkproduct. Wanneer u kiest voor een refurbished professionele printer wordt het milieu dus ook minder belast dan met een nieuwe goedkope printer.
  • Kies voor een netwerkprinter! Wanneer meerdere werkplekken op uw kantoor gebruik moeten kunnen maken van dezelfde printer is een netwerkprinter een must. De nieuwere modellen zijn soms ook uitgevoerd met een wifi adapter of kunnen hiermee optioneel uitgevoerd worden. Zeker wanneer u een kantoor heeft met flexplekken, is een draadloze printer een slimme keuze. Zo kan iedereen die op de wifi zit namelijk gewoon printen!
Weet u nog niet goed welke printer u nodig heeft? Bekijk dan onze gids voor het kopen van een zakelijke printer of neem direct contact met ons op!

 

Chat openen
Hulp nodig?
(Dit nummer wordt NIET opgenomen - Enkel voor bedrijven B2B)
stel uw zakelijke vraag via whatsapp!
Voor technische ondersteuning graag bellen naar 088-0016432