Het oplossen van de meest voorkomende printerproblemen

Iedereen ondervindt wel eens problemen bij het afdrukken van bestanden. Dit is natuurlijk erg vervelend, maar u kunt veel problemen zelf oplossen. In deze blog vertellen we u hoe u de meest voorkomende printerproblemen kunt oplossen!

Mijn printer weigert te printen

Een printer die weigert te printen is natuurlijk heel vervelend. Vaak kunt u dit probleem zelf oplossen. Geeft uw printer geen foutmeldingen aan? Controleer dan eerst of de printer nog aangesloten is via de kabel of via wifi. Ook belangrijk: check even of de printer op het juiste netwerk is aangesloten. Dit moet het netwerk zijn waarop de printer ook is aangesloten. Vervolgens moet de software geïnstalleerd zijn op de computer waarmee u gaat afdrukken. Misschien moet u deze software updaten alvorens u kunt printen. Via het configuratiescherm “Printers en scanners” kunt u controleren of de printer wel is toegevoegd aan de computer. Het kan soms helpen om de printer opnieuw toe te voegen. Als uw printer wel een foutmelding aangeeft, kunt u de bijbehorende instructies van de probleemoplossing volgen. Ook kunt u in de gebruikershandleiding van de printer kijken, of de helpdesk bellen wanneer u het probleem zelf niet krijgt opgelost.

Bekijk hier onze zwart/wit printers!

Mijn printer is te langzaam

Een langzame printer kan heel frustrerend zijn, vooral als u grote bestanden moet afdrukken. Sommige printers zijn nou eenmaal sneller dan andere, maar u kunt een langzame printer wel een handje helpen. Drukt u grote hoeveelheden tekst af, waarbij de kwaliteit niet zozeer van belang is? Dan kunt u ervoor kiezen om te printen in een lage kwaliteit modus, zoals de conceptmodus. Bij een formeel document is dit natuurlijk niet aan te raden. Bovendien is het verstandig om niet dubbelzijdig af te drukken wanneer u haast heeft, dit vertraagt namelijk het proces.

Een document zit vast in de opdrachtenlijst

Soms lijkt het alsof een printopdracht niet aankomt bij de printer. Dit kan komen doordat een printopdracht de rest blokkeert. Een printer kan namelijk altijd maar één printopdracht tegelijkertijd uitprinten. Controleer eerst altijd of de vastgelopen printopdracht niet komt door een mechanisch probleem. Hiermee bedoelen we bijvoorbeeld een papierstoring. Als dit niet het geval is, kunt u makkelijk de afdruktaken openen via “Printers en scanners” en “Afdruktaken weergeven”. Hier kunt u de printopdrachten die blijven hangen gemakkelijk verwijderen. Als u dit probleem in de toekomst wil voorkomen, zult u de oorzaak moeten achterhalen. Vaak ligt dit aan het printen van te grote bestanden of het printen via een verkeerd soort papier.

Het papier loopt vast

Papier dat vastloopt in de printer is één van de meest voorkomende printerproblemen. Misschien is uw eerste reactie om het papier uit de printer te trekken. Doe dit nooit, zo kunt u namelijk het afdrukmechanisme beschadigen.

Ook zijn er een paar handige en simpele tips om te voorkomen dat het papier vastloopt. Zo is het bijvoorbeeld verstandig om te papierlade nooit helemaal te vullen, maar slechts tot de helft. Voor meer tips over hoe u kunt voorkomen dat het papier in de printer blijft hangen, kunt u altijd onze blog hierover raadplegen. Deze vindt u hier.

5 thoughts on “Het oplossen van de meest voorkomende printerproblemen

 1. Beste,

  heb een HP Officejet 7612 gekocht als bijkomende printer om A3 te kunnen printen.
  Nu kan ik in geen enkel programma zoals word, pdf, excel aanduiden om A3 af te drukken en komt het telkens kleiner afgedrukt op een A3 blad.

  Welke instellingen dien ik hiervoor aan te passen?

  Alvast dank

 2. Hoi
  Ik heb een probleem met HP Printer.
  Ik heb thuis oude model HP Printer photosmart C7180 als ik print komt rare kleur op papier. Ik weet niet wat is er mis?

 3. GM ,

  Ik heb een printer HP printer Desk jet 840 C en geeft na jaren goed functioneren een rood knipperlicht
  en print niet , ook nadat ik alle cartridges vervangen heb en alle aansluitingen goed gecontroleerd.

  wat is er mis………

 4. Ik heb tot 3 dagen geleden gewoon kunnen printen na een update van Windows maakt de computer wel contact met de printer maar pakt hij geen papier en print niet uit. Printer en computer op wifi, de tweede computer en tablet kunnen wel printopdracht sturen en wordt wel geprint. De opdracht verschijnt even in de opdrachtbalk, waar hij vervolgens gelijk weer uit gewipt wordt zonder dat er geprint is.

 5. Hoewel ik net nieuwe cartridges heb gekocht en het uitstekend deden, vindt mijn printer dat de inkt op is en weigert verder af te drukken. Ik schud met de cartridge, er zit inkt in, ik hoor het, maar mijn printer weigert. Het is een HPPageWide ProMFP, en de nieuwe cartridges zijn herlaadbaar. Wat moet ik doen om de printer weer aan de praat te krijgen?

Comments are closed.

Chat openen
Hulp nodig?
(Dit nummer wordt NIET opgenomen - Enkel voor bedrijven B2B)
stel uw zakelijke vraag via whatsapp!
Voor technische ondersteuning graag bellen naar 088-0016432