Het oplossen van de meest voorkomende printerproblemen

U kent het vast wel: u wil snel een documentje afdrukken en uw printer doet niet wat u hem vraagt. Enorm frustrerend, maar u kan hier vaak zelf iets aan doen. In dit artikel verklappen we u hoe u de meest voorkomende printerproblemen zelf kan oplossen.

MIJN PRINTER WIL NIET PRINTEN

Uw printer weigert om te printen. Heel lastig natuurlijk, maar vaak kunt u dit gewoon zelf oplossen. Toont uw printer een foutmelding? Volg dan de instructies van de probleemoplossing. U kan ook de gebruiksaanwijzing van uw printer opsnorren of contact opnemen met de helpdesk. Geeft uw printer geen foutmeldingen? Ga na of de printer correct is aangesloten, via de kabel of op de wifi. Controleer ook of uw printer op het juiste netwerk aangesloten is. Staat de correcte software op de computer waarmee u wil printen? Misschien moet u deze software updaten voor u de printer kunt gebruiken. Nagaan of uw printer correct is toegevoegd aan de computer, kan via het configuratiescherm, bij de rubriek ‘printers en scanners’. Het kan soms helpen om de printer opnieuw toe te voegen.

Bekijk hier onze zwart/wit printers!

MIJN PRINTER IS TE TRAAG

Een trage printer is vaak een bron van ergernis, bijvoorbeeld wanneer u grote bestanden moet afdrukken. Sommige printers zijn uiteraard sneller dan andere, maar met enkele aanpassingen kan u een trage printer een handje helpen. U kan bijvoorbeeld kiezen om te printen in lagere kwaliteit, zoals de conceptmodus, wanneer u grote hoeveelheden tekst moet printen waarbij de kwaliteit niet heel belangrijk is. Bij een professioneel document is dat natuurlijk niet aangewezen. Wanneer u weinig tijd heeft is het ook een optie om niet dubbelzijdig te printen. Dat vertraagt namelijk het printproces.

EEN DOCUMENT ZIT VAST IN DE OPDRACHTENLIJST

Het lijkt soms alsof een printopdracht niet toekomt bij uw printer, bijvoorbeeld omdat een printopdracht de rest blokkeert. Een printer kan namelijk maar één printopdracht tegelijkertijd verwerken. Bekijk eerst of de vastgelopen printopdracht niet veroorzaakt wordt door een mechanisch probleem, zoals een papierstoring. Als dat niet het geval is, kan u opnieuw bij het configuratiescherm terecht. Via ‘printers en scanners’ klikt u op het menu ‘afdruktaken weergeven’. Verwijder hier de printopdrachten die blijven hangen. Heeft u dit probleem vaker en wil u het in de toekomst voorkomen? Dan zult u de oorzaak moeten achterhalen. Vaak komt dit door het afdrukken van te grote bestanden of het printen met een verkeerde papiersoort.

HET PAPIER BLOKKEERT

Blijft uw papier soms vaststeken in de printer? Trek nooit het papier zomaar uit de printer, dat kan het afdrukmechanisme ernstig beschadigen.

Er zijn een aantal handige tips om te voorkomen dat uw papier geblokkeerd geraakt. Zo vult u de papierlade beter nooit helemaal, met een halfgevulde lade zal uw papier minder snel blijven vaststeken. In dit artikel leest u nog meer tips over hoe u kan voorkomen dat het papier vastzit in uw printer.

Chat openen
Hulp nodig?
(Dit nummer wordt NIET opgenomen - Enkel voor bedrijven B2B)
stel uw zakelijke vraag via whatsapp!
Voor technische ondersteuning graag bellen naar 088-0016432