Het papier in de printer zit vast: wat nu?

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt: het papier in de printer zit vast. Ook als u bijvoorbeeld een goede HP Printer hebt aangeschaft, kan het natuurlijk altijd gebeuren dat het papier in de printer blijft hangen en u het er niet meer uitkrijgt. Dit kan verschillende oorzaken hebben en gelukkig is het in de meeste gevallen makkelijk op te lossen. Wij helpen u graag met dit veelvoorkomend printprobleem zodat u nu niet alleen het papier uit de printer kunt krijgen, maar ook kunt voorkomen dat er een stuk papier vast komt te zitten in de printer.

Bekijk hier onze zwart/wit printers!

Wat u moet doen als het papier vast zit in een printer van HP

U wilt graag uw bestanden gaan printen en ineens krijgt u een foutmelding op uw computer te zien. Als het papier in een HP printer vast komt te zitten, krijgt u meestal te zien dat er een printerstoring is.  U kunt dit op verschillende manieren proberen te verhelpen. Verwijder allereerst losse papiervellen uit de in- en uitvoerlade, maar trek niet aan het vastgelopen papier. Dit lijkt misschien de snelste oplossing, maar het kan het afdrukmechanisme beschadigen! HP heeft een handige handleiding die u kunt volgen wanneer het papier vastzit in uw printer. Deze vindt u hier.

Hoe u kunt voorkomen dat papier in uw printer blijft hangen

Is het gelukt om het vastgelopen papier in uw printer los te krijgen en kunt u weer printen? Dan wilt u vast ook graag weten hoe u kunt voorkomen dat het papier weer in uw printer blijft hangen. We geven u hier graag een aantal tips voor:

  • vul de papierlade niet helemaal tot het randje, maar ongeveer tot de helft. Zo is er minder kans dat er een stuk papier in de printer vast komt te zitten.
  • trek nooit zomaar een stuk papier uit de printer terwijl deze nog bezig is omdat u bijvoorbeeld haast hebt. Naast dat u daarmee, zoals eerder genoemd, het afdrukmechanisme kunt beschadigen, is het ook mogelijk dat hierdoor kleine stukjes papier afscheuren. Als dit vaker gebeurt, kunnen deze kleine, afgescheurde stukjes papier zich oplopen en zo ervoor zorgen dat de printer vastloopt.
  • als u veel labels of stickers print, kan het sneller gebeuren dat er papier vast komt te zitten in de printer. Dit kan gebeuren als er een label of sticker in de printer achterblijft, waaraan het nieuwe papier vastplakt. Controleer na het printen van labels of stickers dus altijd of er niets is achtergebleven.
  • controleer de papierrollers en maak ze schoon. Hebt u een printer al langere tijd, controleer dan regelmatig eens de papierrollers. Als deze namelijk vies zijn, kan dit de oorzaak zijn van vastzittend papier in de printer. U kunt de papierrollers zelf schoonmaken. Dit kunt u doen met een stoffen doek en een beetje water. Zorg er wel altijd voor dat de printer weer helemaal droog is voordat u gaat printen. Werkt dit ook niet of zijn de papierrollers echt versleten, dan kunt u altijd contact met ons opnemen om op zoek te gaan naar een oplossing. Wij zijn er namelijk ook voor onderhoud en reparatie van uw printer.

Luister ook regelmatig naar uw printer. Als deze steeds vaker vreemde geluiden maakt of u steeds vaker merkt dat het papier erin vast blijft zitten, is het misschien beter om de printer te vervangen. U kunt dit bij ons zeer goedkoop doen, omdat al onze printers refurbished zijn. Ze zijn van uitstekende kwaliteit en 50% tot 90% goedkoper dan nieuw! Zo kunt u bij ons terecht voor zwart-wit printers, maar bijvoorbeeld ook voor een all in one A3 kleurenprinter. Wij helpen u graag verder! Mocht u vragen hebben over uw of onze printers, neem dan gerust contact met ons op.

2001251667
HP-LaserJet-M5025-MFP-Q7840A
Chat openen
Hulp nodig?
(Dit nummer wordt NIET opgenomen - Enkel voor bedrijven B2B)
stel uw zakelijke vraag via whatsapp!
Voor technische ondersteuning graag bellen naar 088-0016432