Het verschil tussen een inkjetprinter en laserprinter

Een printer is een printer, zo denken veel mensen. Toch zit daar heel veel verschil in, zeker wanneer we kijken naar inkjetprinters en laserprinters. Weet u nu niet goed welke printer het beste is voor uw kantoor of bedrijf? Het is vaak niet genoeg om enkel op de techniek van de printer de keuze te baseren. We kijken naar de verschillende eigenschappen en toepassingen van de printer vertellen u in deze blog alles over inkjet- en laserprinters, zodat u de juiste keuze kunt maken. Kijk voor nog meer informatie eens op onze gids voor het kiezen van een zakelijke printer.

Bekijk hier onze kleuren laserprinters!

Hoe werken inkjet- en laserprinters?

Om een goede keuze te kunnen maken, is het belangrijk om eerst te weten hoe de verschillende printers precies werken. Beide printers hebben cartridges. Bij inkjetprinters zijn deze gevuld met vloeibare inkt en bij laserprinters met toner, een soort kleurpoeder. Een inkjetprinter spuit of druppelt de inkt op het papier. De cartridge wordt bestuurd door middel van elektrische schokjes waardoor het precies op de juiste plek een druppel inkt laat vallen.

Een laserprinter werkt, zoals u misschien al kan raden, middels een laser. Het document of de afbeelding wordt geprojecteerd op de afbeeldingsdrum. De toner blijft plakken op de plekken die verlicht worden door de laser, op de rest van de afbeeldingsdrum niet. Vervolgens rolt de printer de afbeeldingsdrum over het papier en wordt de kleur op deze manier overgedragen op het papier. Door verhitting blijft de toner op het papier vastzitten. Zowel een inktjet als een laserprinter werkt via wifi en kan snel documenten uitprinten.

De voordelen en nadelen van inkjetprinters en laserprinters

Inkjetprinters hebben natuurlijk zo hun voor- en nadelen. Inkjetprinters zijn meestal goedkoop in aanschaf, maar de inkt is vaak duur waardoor de gebruikskosten hoog kunnen oplopen. Daarnaast is de inkt vaak ook verpakt in kleine cartridges die snel leeg zijn.

Laserprinters zijn vaak wat duurder in aanschaf, maar kunnen heel scherp afdrukken en het is voordeliger dan inkt. De cartridges zijn ook een stuk groter verpakt, waardoor ze langer meegaan. En wilt u graag besparen op de aanschafkosten van een laserprinter? Dan kunt u bij Refurbished Printer terecht voor een goedkope kleur of zwart-wit refurbished laserprinter met wifi-aansluiting! Onze compacte laserprinters zijn van uitstekende kwaliteit maar een stuk goedkoper. Weet u nog niet precies welke laserprinter u wilt kopen? Ons team staat graag voor u klaar zodat u de beste koop kunt doen voor een laserprinter of inktjetprinter.

HP-LaserJet-Enterprise-M4555-MFP

Het vergelijken van printers op de kosten

Het is dus een verschil tussen hogere aanschafkosten en lagere verbruikskosten van een laserprinter of lagere aanschafkosten en hogere verbruikskosten van een inkjetprinter. Veel bedrijven en kantoren kiezen daarom voor een laserprinter om de verbruikskosten laag te houden. En wanneer u kiest voor een refurbished HP printer van Refurbished Printer, heeft u zowel lage aanschafkosten als lage verbruikskosten. Wat wilt u nog meer?

Chat openen
Hulp nodig?
(Dit nummer wordt NIET opgenomen - Enkel voor bedrijven B2B)
stel uw zakelijke vraag via whatsapp!
Voor technische ondersteuning graag bellen naar 088-0016432